Meniu #7

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Retete_1

Supa crema de dovleac cu ardei iute si smantana

Ingrediente:

  • 1 dovleac potrivit
  • smântână
  • sare
  • piper
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Se taie dovleacul în două și se scot semințele. Se introduce dovleacul în cuptor și se coace 60 minute. Se scoate din cuptor, se decojește, se taie cuburi și se pasează în blender. Se adaugă sare și piper și se mai mixează puțin Se pune în boluri și se sevește cu smântână și ardei iute.

Supa crema de dovleac cu ardei iute si smantana

Supa_crema_de_dovleac_cu_ardei_iute_si_smantana

Coaste de porc la gratar cu sos de ardei iute

Ingrediente:

  • 1,5 kg coaste de porc

condimente:

  • 1 lingura chimion macinat
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingura de coriandru macinat
  • 2 lingurite de oregano uscat sau 2 linguri de frunze proaspete tocate
  • 1 lingura cu varf de zahar brun
  • 1 lime, taiat in sferturi pentru servit, dupa ce ai ras coaja

pentru sosul de ardei iute:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingura pasta de rosii
  • 3 linguri de zahar brun
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 2 lingurite pasta de ardei iute
  • zeama de la 1 lime

 

Mod de preparare:

Amestecă condimentele uscate cu 1/2 linguriţă de sare grunjoasă, apoi freacă bucăţile de carne cu ele. Lasă-le să se marineze cel puţin 1 oră. In mod ideal, e nevoie de 1 zi, la frigider.

Pentru a prepara sosul, încinge uleiul într-o crăticioară şi căleşte usturoiul 1 minut. Adaugă restul ingredientelor, plus 2 linguri de apă şi fierbe totul câteva secunde, până ce zahărul se topeşte. Asezonează cu sare şi pune sosul deoparte.

Incinge cuptorul la 160°C. Pune coastele într-o tavă de copt, într-un singur strat. Toarnă peste ele 100 ml de apă fierbinte, acoperă tava bine cu folie şi dă-o la cuptor 2 ore, până când carnea se desprinde uşor de oase. Scurge grăsimea acumulată.

Aprinde grătarul şi aşteaptă până cărbunii se fac jar. Pune coastele pe grătar 4-5 minute pe fiecare parte, cât să se închidă la culoare şi să devină fierbinţi la interior. Foloseşte un cleşte pentru a le întoarce, unge-le cu sosul de ardei iuţi şl mai lasă-le 1 minut, să se înnegrească pe alocuri. Serveşte-le pe un platou, alături de restul de sos, de sferturi de lime şi de un bol cu salsa.

Coaste de porc la gratar cu sos de ardei iute

Coaste_de_porc_la_gratar_cu_sos_de_ardei_iute

Tort cu halva şi fistic

Ingrediente:

pentru blat:

  • 375 g faina
  • 225 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 150 halva
  • 100 ml suc de portocale
  • o fiola vanilie
  • un plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 200 g halva
  • 2 linguri miere
  • 100 g fistic
  • pentru decor:
  • 150 g ciocolata negra
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g fistic
  • 100 g fulgi de migdale

pentru tava:

  • unt
  • faina

 

Mod de preparare:

Pentru blat, toate ingredientele în afară de halva se pun în bolul mixerului.După ce toate sunt bine amestecate în jur de 5 minute, se adaugă halvaua fărâmiţată cu furculiţa. Se amestecă bine si se toarnă în tava unsă si tapetată cu făină. Se coace 40 de minute. Apoi, se lasă la răcit si se taie în două.

Pentru umplutură, la bain-marie se pune halvaua fărâmiţată si mierea si se amestecă să se lichefieze. Se amestecă cu fistic mărunţit şi se toarnă imediat pe una dintre cele două părţi ale blatului.

Pentru decor, într-un bol se pune ciocolata ruptă şi se toarnă peste ea friscă fierbinte. Se amestecă până se topeşte Si se toarnă peste tort. Se lasă să se întărească, se dă la rece pentru 2 ore si se serveşte presărat cu fistic si migdale.

Tort cu halva şi fistic

Tort_cu_halva_si_fistic

Pofta buna!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasa un comentariu!